Сръбската футболна асоциация отхвърли напълно твърденията на младежките национали на Англия, които заявиха, че са били обиждани на расистка основа. Сърбите дори обвиниха Дани Роуз в „неприемливо и вулгарно“ поведение.

По-рано през деня именно Дани Роуз призова за наказание срещу Сърбия, като заяви, че е отнесъл расистки обиди и е бил ударен от ракетки по време на успеха на младежите на Англия с 1:0 над Сърбия.

Английският бранител заяви, че е станал жертва на маймунски подвиквания. Дани Роуз бе изгонен в края на срещата, след като запрати в публиката, хвърлен преди това предмет към него. Това принуди главния рефер да го изгони от терена. Футболистът от младежкия национален отбор на Англия дори бе нападнат от някои сръбски играчи и стюардите на стадиона.

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън се присъедини към ФА и заклейми снощните сцени в Сърбия и призова за „тежки санкции“ срещу Сърбия.

„От Сръбската футболна асоциация напълно отхвърляме и отричаме това, че е имало прояви на расизъм преди и по време на стадиона в Крушевац. Да се прави връзка между случилия се инцидент – бой между играчи от двата отбора – и расизъм няма абсолютно никакво основание. Приемаме го за злоба. А докато повечето футболисти на Англия празнуваха победата, Дани Роуз се държа по неприемлив, неспортсменски и вулгарен начин към феновете по трибуните на стадиона в Крушевац, и затова получи червен картон“, се казва в официално съобщение на Сръбската ФА.