Англия победи за втори път Сърбия, този път в Крушевац, отново с 1:0, и с общото 2:0 се класира за Европейското първенство за младежи до 21 години, което ще се проведе догиодина. Конър Уикъм в добавеното време на редовните 90 минути отбеляза единствения гол за младежите на Англия.

След края на мача английските футболисти бяха изпратени с расистки скандирания.

Най-сериозно бе обиждан футболистът на Тотнъм Дани Роуз, който напусна отделно терена и това позволи на част от сръбската агитка да го нападне. Роуз си изкара втори жълт картон след последния съдийски сигнал именно заради разправията със сръбските привърженици. Футболистът от младежкия национален отбор на Англия дори бе нападнат от някои сръбски играчи и стюардите на стадиона.

Селекционерът на младежкия отбор Стюарт Пиърс заяви, че инцидентите, които са станали на стадиона в Крушевац ще бъдат докладвани на УЕФА.

„Имаше два расистки инцидента, които се случиха на стадиона и те ще бъдат докладвани на УЕФА. Ние сме обединени като отбор и няма да се поддаваме на такива неща. Аз съм горд от реакцията на моите футболисти. Срамно е да се държат по такъв начин с нас“, коментира Пиърс.