Сръбската футболна федерация ще бъде наказана от УЕФА заради расистки скандирания от страна на сръбските привърженици по време на плейофния мач между Сърбия и Англия за класиране на Евро 2013 за младежи до 21 години.

Англия спечели с 1:0 като гост и с общ резултат 2:0 се класира за шампионата на Стария

континент догодина. След попадението на Конър Уикъм запалянковците от Сърбия започнаха да обиждат англичаните на расистка основа и засипаха терена с различни предмети.

Секунди след последния съдийски сигнал на мача тъмнокожият Дани Роуз демонстративно изрита топката и получи червен картон. Роуз се оправда за постъпката си с расистките обиди от страна на публиката.

„Това, което се случи, не е хубаво и няма нищо общо с футбола. Имаше множество расистки обиди от трибуните по време и след мача. Хвърляха по нас седалки, камъни и монети. Не разбрах защо показаха червен картон на Дани Роуз“, заяви английският младежки национал Джордън Хендерсън от Ливърпул.

Все още не е известно какви санкции ще наложи УЕФА, но от футболната федерация на Сърбия се извиниха на английските футболисти за отношението от страна на феновете.