Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън категорично забрани на звездата си Райън Гигс да стане треньор на националния отбор на страната си Уелс.

Джон Тошак напусна селекционерския пост при драконите след загубата от Черна Гора с 0:1, а медиите на Острова гръмнаха в един глас, че легендата на Гигс може поеме уелсците и да води тима в мача с България от квалификациите за Евро 2012 през ноември.

„Разговарях с Райън. Това няма как да се случи”, каза Фъргюсън. Сър Алекс освен това заяви, че няма шанс Гигс, който има договор с Юнайтед, да комбинира задълженията си на Олд Трафорд с работа за Уелс.

„Невъзможно е да върши двете неща едновременно” - отсече шотландският бос на червените дяволи - „Ние трябва да сме малко егоисти в тази ситуация. Аз дори не съм готов да говорим за подобно нещо.’

„На тази възраст, Райън трябва да използва цялата си концентрация и енергия в полза на Манчестър Юнайтед. Той прави доста добър сезон.”

„Това може би ще бъде предпоследния му сезон при нас, може пък и да е последен за него. Ние обаче искаме той да играе при нас и през следващия сезон, така че най-добрия начин това да се случи е като той мисли само и единствено за Манчестър Юнайтед”, каза още Сър Алекс Фъргюсън.