Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън остана бесен на съдийството след днешната загуба от Портсмут с 0:1, която изхвърли „червените дяволи” от надпреварата за ФА Къп.

Шотландският специалист заяви, че начинът на оценяване на работата на реферите трябва да бъде преразгледан, като добави, че неговият тим е бил лишен от абсолютно чиста дузпа в своя полза. Кристиано Роналдо бе фаулиран в наказателното поле на Портсмут в седмата минута от Дистин, но съдията остана безмълвен и не свири 11-метров наказателен удар.

„Това е направо смешно. Просто не мога да си обясня отсъждането на рефера. Грешка като тази може да коства кариерата на някой треньор. А този човек ще бъде съдия отново и другата седмица. Направо смехотворно!”, заяви след срещата сър Алекс Фъргюсън.

„Изпуснахме доста положения днес, но представянето на съдията… този човек има доста да се оправдава. Той просто не си върши работата като хората. Би трябвало да бъде оценяван като всеки друг рефер, нищо, че е член на борда на съдиите”, добави бесен наставникът на Манчестър Юнайтед.