Портсмут изненадващо победи Манчестър Юнайтед с 1:0 на "Олд Трафорд" и се класира за полуфинала на турнира за купата на Англия.

Домакините бяха по-добри на терена през цялата среща, но направиха доста пропуски, което се оказа фатално.

Единственото попадение в мача отбеляза в 78-ата минута Съли АМунтари от дузпа, отсъдена за нарушение на резервния вратар Томас Кужчак срещу Милан Барош в наказателното поле.

Барош беше изведен в чиста позиция от Нико Кранчар и падна след съприкосновението с Кусчак, което реферът Мартин Аткинсън прецени като нарушение и даде директен червен картон на стража на Юнайтед, който се появи на почивката на мястото на получилия травма титуляр Едвин ван дер Сар.

Така в рамката на вратата застана централният бранител Рио Фърдинанд, който нямаше шанс да отрази удара на Мунтари от бялата точка.

Домакините, миналогодишни финалисти в надпреварата, започнаха мощно и Пол Скоулс пропусна да открие с глава още в шестата минута, след като отблизо не намери целта след центриране на Кристиано Роналдо от фаул от дясно.

В 19-ата минута Карлос Тевес изведе Уейн Рууни сам срещу Дейвид Джеймс. Нападателят се замота и топката му беше избита, но право към Тевес, който стреля към опразнената мрежа, но Глен Джонсън изби с глава от голлинията.

Манчестър продължи да доминира. В 58-ата минута Роналдо стреля на сантиметри от целта от 15 метра, а в 70-ата минута Силвен Дистен за втори път изби топката от голлинията на Портсмут след удар на Майкъл Карик.

В 73-ата минута Юнайтед беше много близо до гола, но след силен шут на Патрис Евра от дистанция Джеймс успя да отклони топката в гредата.