Манчестър Юнайтед подготвя лятна офанзива за левия бек на Евертън Лейтън Бейнс, съобщава британският вестник „Дейли Мирър“. Мениджърът на „червените дяволи“ сър Алекс Фъргюсън вижда бранителят на „карамелите“ като заместник на втория капитан на Юнайтед Патрис Евра, който през май ще навърши 31 години.

Според изданието Юнайтед смята да се възползва от крехкото финансово състояние на клуба от Ливърпул и ще изпрати оферта от 5 млн. паунда за Бейнс.

27-годишният краен защитник прави поредния си добър сезон със синята фланелка и е сериозна конкуренция на Ашли Коул от Челси за титулярното място по левия фланг на английската отбрана за Евро 2012. Надеждите му да измести звездата на Челси обаче понамаляха заради получената травма в коляното, която ще го остави извън терена за днешното домакинство срещу Юнайтед.

До края на контракта на Бейнс с Евертън остават още 3 години, а бранителят минава за един от любимците на местните фенове, но „Дейли Мирър“ разкрива, че сър Алекс го е наблюдавал отблизо през последните 2 сезона. С остаряващия Евра в състава си и Фабио да Силва, който през следващия сезон ще бъде преотстъпен в Португалия, шотландската легенда е готова да купи Бейнс, като мениджърът на Евертън Дейвид Мойс едва ли успее да задържи играча си.