Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън похвали целия си отбор и специално нападателя Робин Ван Перси, който вкара два за победата с 2:1 като гост на ЧФР Клуж в среща от груповата фаза на Шампионската лига.

Шотландецът използва атакуващото трио Уейн Рууни, Ван Перси и Хавиер Ернандес, но се наложи да обръща резултата в Румъния, след като водените от бившия треньор на ЦСКА Йоан Андоне домакини първи отбелязаха гол.

„Пасовете и завършващите удари за двата гола на Ван Перси бяха много добри. Направихме отлични комбинации и много от нашите играчи се справиха великолепно в атака. Именно в това се крие силата на Манчестър Юнайтед в момента“, заяви Сър Алекс.

„Започнахме мача лошо, но в крайна сметка стигнахме до добър резултат. Обратите са сложно нещо, особено навън. Клуж играха амбицирано и направиха мача много труден за нас“, каза Фъргюсън.

Манчестър Юнайтед запази „сухи“ мрежи в седем от последните си девет мача в Шампионската лига, но от началото на сезона показва сериозни отстъпления в защита. Това си пролича най-ясно при загубата с 2:3 от Тотнъм на Олд Трафорд в събота вечер.

„Доволен съм от притежанието на топката и от начина, по който играчите си я подаваха. Бяхме концентрирани цяла вечер. Като изключим гола, аз мисля, че бяхме силни и в защита. Давид Де Хеа трябваше да се намесва в края на мача, но това е нормално, защото Клуж има добър баланс като домакин“, добави наставникът на червените дяволи.