Манчестър Юнайтед продължава с пълен актив от точки след втория кръг в група Н на Шампионската лига, след като победи като гост Клуж с 2:1. „Червените дяволи“ отново не впечатлиха с изявите си, но благодарение на по-големия си турнирен опит и невероятната форма на Робин ван Перси вече могат да погледнат по-спокойно към предстоящите двубои.

В другата среща от тази група Брага се реваншира на феновете си за загубата от Клуж на старта, побеждавайки с 2:0 Галатасарай на неговия „Тюрк Телеком“.

Сър Алекс Фъргюсън не веднъж повтори преди началото на сезона, че не желае да става свидетел на нови издънки в Европа и изборът му на титуляри го потвърди. Шотландецът продължи да ротира вратарите си, като този път бе ред на Давид Де Хеа. Защитата остана непроменена от мача с Тотнъм в лицето на Рафаел, Рио Фърдинанд, Джони Еванс и Патрис Евра.

Изненадите бяха в другите линии. Том Клевърли, Дарън Флечър и Андерсон придадоха изцяло нов облик на полузащитата и бяха доста по-динамични в действията си в сравнение с Карик и Гигс. Атаката на англичаните обаче будеше най-голямо респект, след като сър Алекс пусна едновременно Робин ван Перси, Уейн Рууни и Хавиер Ернандес.

След спокойното начало на мача, стадионът избухна в 13-ата минута. Соугу овладя по перфектен начин дълго подаване от центъра, тръгна на скорост по десния фланг и върна назад към точката на дузпата. Защитниците на Юнайтед сякаш бяха забравили за Пантелис Капетанос, който от десетина метра я насочи в долния десен ъгъл на Де Хеа за 0:1.

„Червените дяволи“ опитаха да бързо-бързо да възстановят равенството, но опасно центриране на Робин Ван Перси бе изчистено в ъглов удар, преди да стигне до негов съотборник.

В 20-ата минута Чичарито пое пас в наказателното поле с гръб към вратата и върна назад към Андерсон, който стреля технично от границата на наказателното поле, но на метър от десния стълб.

В 22-ата минута Ван Перси бе изпуснат от отбраната на домакините, но ударът му премина встрани. Минута по-късно бившият наставник на ЦСКА Йоан Андоне получи тежък удар, след като Соугу се контузи неприятно след сблъсък с Евра и трябваше да бъде заменен.

В 28-ата Юнайтед получи правото да изпълни фаул отляво на наказателното поле. Рууни центрира, а Ван Перси бе оставен непокрит на близката греда. Холандецът опита да стреля с глава, но нацели топката с дясното си рамо. Тя обаче придоби странна парабола, прехвърли вратаря Фелгейрас и тупна зад голлинията – 1:1.

Холандецът продължи да бъде най-деен за гостите и малко по-късно той бе изведен добре в наказателното поле, но шутът му с левия крак бе отразен от вратаря.

Второто полувреме започна неприятно за румънците. Уейн Рууни хвърли дълъг пас от десния фланг към наказателното поле, където Ван Перси първи стигна до топката и с външната страна на обувката я чукна до дясната греда за 1:2.

В 55-ата капитанът на Клуж Каду стреля опасно с глава след корнер вляво от вратата на Юнайтед, но Давид Де Хеа демонстрира чудесен рефлекс и изби летящата под гредата топка.

В 86-ата минута съдията спокойно можеше да изгони Рио Фърдинанд, който приземи бутоните си в стомаха на Рафаел Бастос при борба за спорна топка. В крайна сметка англичанинът се отърва само с жълт картон.

В първата минута на добавеното време Де Хеа спаси победата за своя тим, след като отрази по невероятен начин удар с глава на Виорел Нишоара.


szólj hozzá: C1-2M www.fasthighlights.com

ВИДЕО: Ман Юнайтед надхитри Клуж, Брага заплете групата с победа над Галатасарай

източник: Reuters

В другия мач от групата Брага допълнително утежни положението на Галатарасарай, след като го победи като гост с 0:2. Португалците за пореден път затвърдиха реномето си на отбор, който се представя добре в европейските клубни турнири и най-вече който може да постига необходимите резултати на съвсем негостоприемни стадиони.

Както в реванша срещу Удинезе в плейофа за влизане в групите на турнира, Рубен Микаел отново бе герой за португалците, като в 27-ата минута вкара първият гол в мача. Съименникът му с фамилия Аморим стреля опасно, Муслера спаси, но при добавката халфът бе безпощаден.

През втората част Галатасарай имаше достатъчно шансове дори да победи, но гредата на Айдин Йълмъз в 77-ата минута като че ли окончателно пречупи отбора на Фатих Терим.

Той допусна нов гол в заключителните секунди на добавеното време, когато опитният Алан засече подаване на Едер право горния ъгъл на вратата.


szólj hozzá: G0-2B www.fasthighlights.com

По този начин Манчестър Юнайтед оглавява групата с 6 точки след да изиграни мача, докато Клуж и Брага с по три заемат второ и трето място, а Галатасарай е на дъното без точка в аткива си.