Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън след няколко месеца ще чества 25 години начело на тима, но не дава индикации, че скоро ще се откаже, а напротив…

Шотландецът похвали младата генерация на отбора и изрази увереност, че пред червените дяволи предстои светло бъдеще. Юнайтед е на само точка от своята 19 титла, която ще направи тима най-успешния в Англия, но изглежда това не е всичко за Фърги и той има планове да стои още дълго на Олд Трафорд.

“През последното десетилетие ние работихме по привличане на млади таланти в клуба като Уейн Рууни, Чичарито, Андерсон и Нани”, каза 69-годишният Фъргюсън.

“Това обаче не означава, че ние не произвеждаме наши собствени таланти и мисля, че имаме няколко играчи в младежкия тим, които се представят наистина добре.”

“Имаме играчи като Райън Тъниклиф и Рейвъл Морисън. Вие виждате, че някои от тях са много, много добри, така че ние винаги ще наблягаме на млади футболисти, идващи от юношеската школа, винаги ще бъде така.”

“Имаме няколко изключителни млади играчи в добра възраст като например Чичарито, който е на 22, Джони Евънс и Дарън Гибсън, които са на 23 и Крис Смолинг, който е на 21.”

“Така че да, ние имаме добро ядро от млади футболисти в клуба, които дават основа да бъдат способни да гарантират бъдещето и знаем, че то ще бъде добро”, убеден е сър Алекс Фъргюсън.

Любопитен факт е, че един от похвалените млади таланти - 18-годишният Рейвъл Морисън, бе арестуван преди няколко дни, след като е упражнил насилие върху приятелката си и кариерата му рано-рано може да бъде провалена, ако той бъде осъден.

Самият Фъргюсън пък е показвал неведнъж, че никак не обича скандални играчи и те не се задържат дълго в Юнайтед, така че ще бъде интересно какъв ще бъде случаят с Морисън.