Бразилската легенда Пеле се изказа много ласкаво по адрес на младия футболист на Манчестър Юнайтед – Хавиер Ернандес. Нападателят на „червените дяволи” направи силен сезон и заслужи аплодисментите от страна на редица футболни специалисти. Пеле си позволи дори да заяви, че може би Чичарито ще е новият Лионел Меси.

Младият мексикански играч показва отлична форма, след като се присъедини към Манчестър Юнайтед от Чивас през 2010 година, вкарвайки 20 гола в 42 мача за клуба си, с което помогна на английския тим да заеме първото място в подреждането и да стигне до финала в Шампионската лига.

Пеле предрече бляскаво бъдеще за 22-годишния нападател на Юнайтед: „Няма съмнение, че Ернандес е обещаващ футболист. Той е страхотен. Гледах няколко негови мача по телевизията и мога да кажа, че е фантастичен играч.”

„Той може да бъде следващия Меси, защото е страхотен талант, той е голяма изненада, каквато бе Уго Санчес, защото може да вкарва много голове. Трябва да почакаме малко, тъй като не знам как ще играе за националния отбор на Мексико. Но няма съмнение, че притежава огромен потенциал”, добави Пеле.