Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън не разкри как ще се справи с Барселона на финала на Шампионската лига, но според медиите на Острова тайната на „червените дяволи” срещу каталунците ще бъде – атака, атака и пак атака. Голямата битка за трофея е на 28 май на „Уембли”.

„Ние имаме играчи, които могат да притеснят всеки отбор. Надявам се тези атакуващи футболисти да им създадат проблеми, каквито всички смятат, че те могат да ни създадат. Всички признават колко велик отбор е Барселона, но Манчестър Юнайтед също е на този финал”, сподели наставникът.

„Всички говорят, че този Манчестър Юнайтед не е толкова добър отбор, че ние не сме такива или онакива. Но ние бележим и имаме повече голове от всеки друг. Нашата форма у дома е великолепна. Ние сме без загуба в Европа”, продължи специалистът, чийто тим е много близо до титлата в Англия.

„Ние сме на финал в Шампионската лига и ще спечелим Премиършип след още една точка. Трябва да бъдем реалисти, когато гледам моя отбор, и се питам дали съм доволен. Тези играчи ми дадоха всичко”, каза още Сър Алекс Фъргюсън.

Фъргюсън обаче все още помни 2009 година, когато неговият тим не успя да се справи със звездите на Барселона – Лионел Меси, Андрес Иниеста и Шави Ернандес във финала на Шампионската лига. “Червените дяволи” бяха напълно надиграни преди две години, когато ката ланците спечелиха финалния сблъсък в надпреварата с 2:0.

“Това, което трябва да направим е да намерим решение на проблема Шави - Меси - Иниеста”, добави шотландският спец. „Всеки търси подобно решение, защото това са изключителни футболисти. Но ние също имаме своите козове.”

Наставникът на Манчестър Юнайтед похвали съперника на няколко пъти, като заяви, че каталунците притежават изключителен отбор с големи играчи.