Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви след победата с 2:0 над Тотнъм, че вината за нелепия втори гол на червените дяволи е на вратаря на шпорите Еурелио Гомес, а не на съдията Марк Клатенбърг, който не отсъди очевидна игра с ръка на Нани (ВИДЕО на странната ситуацията можете да видите тук!).

„Страничният съдия не вдигна флага, докато Нани не вкара гола, така че Гомес направи грешка”, коментира Фъргюсън след срещата на Олд Трафорд.

„Главният арбитър не беше свирил, а Нани погледна назад и реферът му каза, че играта не е спряна и може да продължи да играе. Така че какво да направиш, вкарваш топката в мрежата.”

„Съдията бе дал играта да продължи, защото вратарят бе овладял топката. След това Гомес игра, мислейки си, че има отсъдено нарушение и направи грешка.”

„Мога да разбера тяхното разочарование, защото никой не знаеше в този момент, че играта не е спряна. Вратарят улови топката, тя беше в неговите ръце и след като я остави на земята, бе пратена в мрежата му”, каза още Сър Алекс.