Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап очаквано възнегодува от съдията Марк Клатенбърг след загубата с 0:2 от Манчестър Юнайтед.

Причина за гнева на Реднап е куриозният втори гол на Олд Трафорд, при който Клатенбърг не отсъди нарушение на Луиш Нани, който улови топката с ръце в наказателното поле, искайки дузпа.

Реферът не посочи бялата точка и вратарят на шпорите Еурелио Гомес заложи топката, за да бие нарушение за играта с ръце на Нани, такова обаче арбитърът не бил отсъдил и португалецът вкара оставеното на тревата кълбо в мрежата (ВИДЕО от ситуацията можете да видите тук).

„Това беше хандбал. Нани хвана топката с ръце, той дори трябваше да получи жълт картон”, заяви Реднап след срещата.

„Съдията очевидно не е видял играта с ръце, щом позволи играта да продължи. Страничният рефер го видя и затова развя флага. Ако Клатенбърг беше отишъл до асистента си, той щеше да му каже какво е направил Нани и да отмени гола.”

„Как можеш да зачетеш такъв гол?”, недоумява наставникът на Тотнъм.

„Нани игра с ръце, трябваше да получи картон и да се отсъди пряк свободен удар. Дори Дарън Флетчър мислеше, че има нарушение и можете да видите как казва на Нани да се върне на мястото си, защото имаше условия за наша контраатака”, добави Хари Реднап.