Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж заяви, че днешният успех над Саутхемптън с 2:1 е доказал, че отборът може да преодолее липсата на продадения Луис Суарес.

Мърсисайдци за втора поредна кампания стартират с трудна победа, като този път именно английският национал донесе успеха с попадение в 79-ата минута. Преди това Рахийм Стърлинг бе открил в средата на първото полувреме, докато гостите успяха да изравнят чрез Натаниъл Клайн малко след почивката.

„Сега върху мен пада напрежението да бележа голове. Особено след като Суарес вече не е тук, а през миналия сезон вкара над 30 гола“, отбеляза Стъридж.

„Важно е за мен и за другите момчета да повишим нивото си. Рахийм показа днес, че има хладен ум и може да бележи. Радвам се, че отново го видях да вкарва. Той се подобрява постоянно. Важно е като колектив да продължим да бележим попадения.“

„Според мен Ливърпул е по-добър от миналия сезон. С играчите, които мениджърът привлече – без да показвам неуважение към Луис, той е страхотен играч и ще ни липсва – сме направили следващата стъпка. Днес показахме, че можем да печелим, да вкарваме и да се браним добре. Ако Рахийм и останалите бележат, ще бъде лесно“, допълни Стъридж.