Ливърпул победи с известни затруднения Саутхемптън в първия мач за двата състава от новия сезон във Висшата лига. Възпитаниците на Брендън Роджърс се наложиха с 2:1, след като изнесоха убедително първо полувреме и демонстрираха известни колебания през втората част. Головете за „червените“ бяха дело на Рахийм Стърлинг и на Даниел Стъридж, а попадението за гостите реализира Натаниел Клайн.

Домакините от Ливърпул започнаха мача убедително, а положения се разкриха пред Даниел Стъридж, Стивън Джерард и Рахийм Стърлинг. Тримата показаха сериозна активност, докато „светците“ се отчетоха с епизодични изяви и почти не успяха да създадат положения.

Възпитаниците на Брендън Роджърс упражниха натиск, а това даде резултат в 23-ата минута на срещата. След добър пас на Джордан Хендерсън, Рахийм Стърлинг си спря добре топката и с безпощаден удар откри за 1:0.

Доминацията на Ливърпул се запази до края на първата част, а в 35-ата минута „светците“ изпълниха по чудесен начин пряк свободен удар чрез Джеймс Уорд-Праус, но Симон Миньоле успя да пресече пътя на топката и да я извади в корнер.

След почивката Саутхемптън опита известен натиск върху съперника си, а в 56-ата минута резултатът бе изравнен. Хубава комбинация между Душан Тадич и Натаниел Клайн завърши с гол на последния за 1:1.

Попадението се оказа вдъхновяващо за гостите, които опитаха късмета си в още няколко ситуации, но без късмет, за да се стигне до до 79-ата минута, когато Даниел Стъридж получи добро подаване от автора на първия гол Рахийм Стърлинг и се разписа за 2:1.

Голът донесе известно успокоение на момчетата на Брендън Роджърс, но положения пред вратата на „мърсисайдци“ се разкриха в оставащите минути до края. В 88-ата минута Гациано Пеле получи хубав пас в наказателното поле в на Ливърпул, но от около 2 метра направи фрапантен пропуск и така отне възможността на тима си да си тръгне поне с точка от „Анфийлд“, а и да вгорчи старта на сезона на „червените“.

В класирането Ливърпул е на второто място с 3 точки, а Саутхемпътн е 17-и с 0 пункта.