Българската легенда на Астън Вила Стилиян Петров разкри кои според него са виновниците за изпадането на отбора през тази кампания. Бирмингамци се простиха с елита на Англия след дълги години в него в ужасяваща кампания, в която до момента са загубили 24 от 34 мача. 

"Играчите не се представиха на ниво и трябва да поемат отговорността си за това. Има много спекулации и критики, но не можеш просто да обвиниш президента или човека, който е довел футболистите. Те самите трябва да поемат отговорност и да отвърнат на критиките с добро представяне."

"Понякога нещата се случват така, защото трябва. Може това изпадане да се окаже скрита благословия и да помогне на играчите да се прегрупират и да покажат, че имат качества", сподели Петров. 

Той все пак не спести и критики и на ръководните органи на клуба, които според него не са показали качествата, които имат останалите им конкуренти в Премиършип на ръководни позиции. 

"Шефовете видяха колко са далеч от всички останали в тази лига. Никога няма да разбера защо, след като си в най-богата лига и всеки харчи много пари за качествени играчи, ти не правиш същото. Ако искаш да си част от тази компания, трябва да харчиш много. А те не го сториха", сподели още Стенли.