Отборът на Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Астън Вила в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. Със загубата на „Олд Трафорд“ бирмингамският тим и на теория загуби мястото си в елита на Англия. През следващия сезон Вила ще се състезава в Чемпиъншип, след като не успя да се отлепи от дъното в класирането.

Попадението за „червените дяволи“ реализира Маркъс Рашфорд, който въпреки своите 18 години, за пореден път даде надежди за феновете за по-светли бъдещи дни.

Астън Вила сякаш излезе като обречен в този двубой и не успя да покаже почти нищо в двубоя. Поражението беше девето поред за състава в първенството. За сметка на това, Манчестър Юнайтед доминираше, но трудно намираше очертанията на вратата, пазена от Брад Гуазан.

Като титуляр за „червените дяволи“ излезе Уейн Рууни, който се възстанови от контузия. Луис ван Гаал обаче го замени в 67-ата минута. Друг играч от стартовия състава – Крис Смолинг – изигра своя двубой номер 200 с екипа на Юнайтед.

Домакините започнаха активно още от първия съдийски сигнал, но най-опасната ситуация в наказателното поле на Астън Вила преди почивката се оказа и гол. В 32-ата минута, след центриране по земя на Антонио Валенсия, Маркъс Рашфорд със страхотно хладнокръвие прати топката в долния ляв ъгъл на вратата. Това беше и гол номер 4 във Висшата лига за 18-годишния талант.

След почивката Манчестър Юнайтед продължи да атакува и владее повече топката. В 48-ата минута Хуан Мата намери по прекрасен начин Маркъс Рашфорд, но ударът на младия играч мина на по-малко от метър встрани от вратата на Астън Вила.

В 63-ата минута Хуан Мата отправи точен удар от малък ъгъл, но Брад Гузан се намеси по отличен начин. 180 секунди по-късно Мемфис Депай изпълни пряк свободен удар, но над вратата на Вила.

Едва в края на мача бирмингамци показаха за какво са дошли на „Олд Трафорд“. Играчите пропиляха три последователни положения. В 83-ата минута се получи напрежение в наказателното поле на Астън Вила, Леандро Бакуна стреля мощно, но след рикошет топката излезе в корнер. След изпълнението на ъгловия удар, Руди Гестед засече с глава, но топката срещна страничната греда. В третия опит Киърън Кларк отправи точен удар, но Давид де Хеа спаси мрежата си.

В добавеното от съдията време Антони Марсиал изведе прекрасно зад защитата Мемфис Депай, Брад Гузан отклони топката след изпълнението му, а след това тя се отби и в гредата, но не влезе в мрежата.

След победата Манчестър Юнайтед заема 5-ата позиция във временното класиране с 56 точки, докато Астън Вила има само 16 на последното място, което ги изпрати във второто ниво на английския футбол.