Холандският шампион Твенте с Николай Михайлов на вратата си спря носителя на трофея от Шампионската лига Интер на старта на тазгодишното издание на турнира. Двата отбора завършиха 2:2, като домакините може да съжаляват, че изпуснаха да победят „нерадзурите” в мача от А група.

Двубоят започна отлично за италианския шампион, който поведе в резултата още в 14-та минута, когато Диего Милито направи добър пробив, след което шутира, а ударът му бе отразен от Николай Михайлов, но при добавката Уесли Снайдер бе оставен непокрит в наказателното поле на домакините и нямаше проблеми да вкара в опразнената врата за 0:1.

Футболистите на Твенте обаче успяха бързо да се върнат в мача. В 20-та минута Тео Янсен от фаул завъртя топката в горния десен ъгъл на вратата на Жулио Сезар за 1:1.

Играчите на холандския шампион имаха надмощие през първото полувреме и логично стигнаха до втори гол в 30-та минута, когато след центрира от корнер на Янсен, Диего Милито си отбеляза нелеп автогол, след като с глава засече топката и я прати в мрежата на Сезар.

Интер можеше да изравни в 36-та минута, когато защитата на Твенте заспа при една атака на „нерадзурите” и остави непокрит в наказателното поле Естебан Камбиасо, който прехвърли технично Михайлов, но топката срещна напречната греда.

Все пак Интер стигна до изравнително попадение само пет минути по-късно в 41-та, когато Снайдер и Ето’о направиха двойно подаване и камерунецът с удар от около границата на наказателното поле на Твенте прати топката в долния ляв ъгъл на Михайлов.

Горан Пандев получи контузия в 58-та минута и бе заменен принудително от Коутиньо.

През второто полувреме футболистите на Интер имаха превъзходство, но не успяха да реализират малкото създадени положения пред вратата на Николай Михайлов.

След края на мача Тео Янсен се сблъска с един от резервните футболисти на Интер и скулата му бе разбита.

В другия двубой от същата група Вердер Бремен измъкна равенство 2:2 срещу Тотнъм на своя „Везерщадион”.

Лондончани нанесоха два бързи удара в самото начало на мача и успяха да си осигурят комфортен аванс от два гола още до 20-та минута.

В 12-та минута след добър пробив, Гарет Бейл отляво нахлу в наказателното поле на Вердер и центрира към Крауч, но в опита си да избие топката Петри Пасанен я засече неспасяемо в своята врата за 0:1.

Само шест по-късно в 18-та Рафаел ван дер Ваарт сложи топката на главата на Питър Крауч, който я засече с глава и я прати във вратата на Тим Вийзе.

Отборът воден от Хари Реднап имаше надмощие през първите 45 минути, но след вкараните бързо два гола се поуспокои и намали оборотите на игра.

Вердер успя да се върне в мача в 43-та минута, когато Уесли центрира топката в наказателното поле на Тотнъм, където Уго Алмейда бе изпуснат от Юнес Кабул и с глава прати кълбото във вратата на Карло Кудичини.

Второто полувреме бе изцяло за отбора на Вердер. Домакините стигнаха до бърз изравнителен гол в 48-та минута, когато Марко Марин с хубав далечен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Кудичини.

До края на мача футболистите на Вердер имаха възможности да стигнат до победен гол, но с пропуски се отличиха Марин, Прьодъл и Арнаутович.