Барселона започна повече от убедителното участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига. Каталунците постигнаха категоричен успех с 5:1 при домакинството си на гръцкия шампион Панатинайкос в мач от група D, като това бе най-малкото, с което „зелените” се отърваха.

Футболистите на Барселона имаха надмощие от самото начало на мача, като в първите минути пропуски направиха Педро, Вия, Меси и Шави.

Доста неочаквано гостите от Атина поведоха в резултата, след като в 20-та минута Джибрил Сисе изведе с добър пас Сидни Гову, който надбяга Ерик Абидал и излезе сам очи в очи срещу Виктор Валдес и нямаше проблеми да го преодолее.

Само минута по-късно обаче каталунците изравниха резултата, след като Шави пусна чудесен извеждащ пас към Меси, който нямаше проблеми да прехвърли Цорвас за 1:1.

Барселона успя да поведе в резултата в 33-та минута, когато Шави центрира от корнер в наказателното поле на Пао, където Бускетс отклони с глава топката към Вия, който бе непокрит и разстреля Цорвас за 2:1.

Каталунците можеха да увеличат своята преднина в 43-та минута, когато след многоходова атака Меси стреля, но топката срещна напречната греда.

Барса стигна до трети гол в срещата в 45-та минута, когато след отлична атака Шави направи двойно с Меси, след което аржентинецът повтори упражнението с Педро, излезе очи в очи сам срещу Цорвас и го преодоля технично за 3:1.

Шампионът на Испания получи право да изпълни дузпа в 54-та минута, когато Меси бе спънат в наказателното поле на Панатинайкос от Жан-Ален Бумсонг. Аржентинският футболист обаче подходи доста лековато към ситуацията и би слаб шут, който бе спасен от Цорвас.

Футболистите на Барселона продължиха да нападат и да създават опасности пред вратата на Пао, но направиха и много сериозни пропуски.

Каталунците стигнаха до четвърти гол в срещата в 77-та минута, когато Боян подаде към Меси, който нахлу в наказателното поле на Пао отляво, след което стреля, а топката срещна първо десния, а след това и левия стълб на вратата на Цорвас и попадна в Педро, който на празна врата нямаше проблеми да вкара за 4:1.

Във втората минута на добавеното време на мача Меси сложи топката на главата на Даниел Алвеш, който прехвърли Цорвас за крайното 5:1.

В другия мач от групата Копенхаген постигна много важна минимална победа с 1:0 срещу Рубин Казан.

Единственият гол в срещата отбеляза Н’Дойе в 87-та минута.

Така Барселона и Копенхаген вече имат по 3 точки и оглавяват класирането в групата, като каталунците имат по-добра голова разлика.