Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс разкритикува жестоко своя любим отбор като обяви футбола, налаган от Луис ван Гаал за "мизерен" като според него отборът не показва достатъчно в атакуващ план.

Въпреки третото място в класирането, Юнайтед получава доста критики за играта, включително и от Сам Алардайс, който обвини "червените дяволи", че играят прекалено много с високи топки, на което Ван Гаал отвърна със статистически данни на последната си пресконференция.

Според Скоулс, в момента отборът не предприема достатъчно рискове в играта в предни позиции и поради тази причина страда.

"Не ми доставя удоволствие в момента да кажа, че не гледам отбора на Луис ван Гаал с особено удоволствие", написа Скоулс в своята колонка за вестник "Индипендънт". "Те победиха Бърнли в сряда, но това беше Бърнли, които бяха по-добри през първото полувреме. На моменти, футболът на Юнайтед е мизерен."

"За да победиш съперника трябва да атакуваш, да атакуваш и да предприемаш рискове. Твърде малко играчи от настоящия отбор са подготвени да поемат тези рискове."

"Като халф на Юнайтед аз трябваше да подавам топката напред и да, не винаги се получаваше. Не винаги това значеше, че даваме шанс на тепсия за нападателите. От тях зависеше да вземат топката и да вкарват голове. Беше ли лесно? Не, но играехме за Юнайтед. Не бе предвидено да е лесно."

"От настоящия отбор, Анхел Ди Мария поема повече рискове от всеки друг и за негово съжаление, не се получа. Иначе изглежда, че има акцент върху притежанието на топката. Бих стигнал по-далеч: има мания за притежаване на топката."

"Имам чувството, че те (Ван Перси и Фалкао) изглеждат като непознати, докато Уейн Рууни е въртян навсякъде около отбора. Уейн може да играе навсякъде по терена. Той иска много и ще ти даде поне 7/10 представяне през повечето пъти."

"Но ако Ван Гаал не мисли, че Рууни е по-добра опция за напред от другите двама, то тогава наистина има проблем", допълни Скоулс.