Скандалният футболист на Нюкасъл Джоуи Бартън заяви, че не е се страхува да отиде в затвора, ако бъде признат за виновен по обвинението, че е нападнал бившият си съотборник в Манчестър Сити Осман Дабо.

25-годишният състезател на „свраките” пледира невинен по обвиненията в нанесени физически щети към Дабо, като делото трябва да започне в началото на юни 2008 година.

„Ако се отива в затвора заради самозащита, то тогава - да, предполагам, че и аз ще трябва да помисля за този вариант”, каза Бартън.

„Не ме интересува. Това не ме плаши – не съм направил нищо лошо”, добави той.

Предполагаемото нападение се е състояло на 1 май на тренировъчната база на Манчестър Сити. Ако бъде намерен за виновен, футболистът може да отиде в затвора за период до пет години.

„Важното е, че мога да се прибера у дома и да спя спокойно, тъй като знам, че съм направил това, което смятам за редно. Не мисля, че съм лош човек. Никой не се интересува, дали съм виновен или не. Обречен съм преди да съм се явил пред съдията. Това наистина ме разочарова”, продължава Джоуи.

„Такава ми е репутацията – аз съм си виновен за нея, но човек не бива да бъде закопаван, за това, че иска да се превърне в по-добър човек. Един ден ще разкрия всички факти”, завърши Бартън, който бе отстранен от Манчестър Сити и съответно продаден на Нюкасъл срещу 5,8 милиона лири през лятото.