Едно от последните нови попълнения на Манчестър Юнайтед Бастиан Швайнщайгер побърза да успокои феновете, че няма никакви физиологични проблеми, каквито съмнения се породиха напоследък. Той направи това още в първото си интервю като играч на "червените дяволи", което беше за клубната телевизия. 

"Да, мнозина си мислят, че още съм контузен заради Световното. Изкарах много тежък Мондиал, бях с травма чак до края на октомври. Но след това последваха месеци, в които се чувствах добре, сега също е така."

"Здрав съм и нямам търпение да започна да играя за Манчестър Юнайтед. Ще давам всичко от себе си във всеки мач. Все пак идвам да играя във велик клуб със страхотни традиции, а това е точно нещото, което исках", сподели Швайнщайгер. 

Той разкри и нещо, което със сигурност феновете на новия му отбор са искали да чуят. Бившият капитан на Байерн Мюнхен обяви, че винаги мечтата му е била да заиграе за "червените дяволи". 

"Една от най-големите ми мечти беше да играя за този отбор. Като играч на Байерн съм идвал два пъти на "Олд Трафорд" и атмосферата беше великолепна. Аз и този клуб мислим еднакво, имаме еднакви цели. Мисля, че ще започнем да печелим титли веднага заедно", сподели още Швайни.