Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Бастиан Швайнщайгер написа писмо до феновете на Байерн Мюнхен, в което им обясни защо е избрал да премине в английския гранд.

Юношата на баварците дълго време се двоумеше дали да приеме офертата на „червените дяволи“, които го искаха силно по настояване на своя мениджър Луис ван Гаал. Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге в крайна сметка разкри, че сделката се е случила заради желанието на футболиста.

„Скъпи фенове, след 17 невероятни години в Байерн Мюнхен, 15 национални титли, спечеления исторически требъл и неизброми други успехи, които имах късмет да да изпитам с моя изумителен отбор, всички вас – невероятните фенове, и служителите на „Себенер Щрасе“ и „Алианц Арена“, реших да направя нова стъпка в кариерата си“, написа Швайни.

„Решението беше много трудно, защото вие и Байерн бяхте, сте и завинаги ще бъдете изключителна важна част от моя живот.“

„Въпреки това аз бих искал да изживея отново чувството да бъдеш в нов отбор. Моята дестинация е Манчестър Юнайтед. Надявам се да разберете решението ми. Никой не мое да отнеме невероятно пътуване, което имахме.“

140 characters cannot express how I feel for @FCBayern. #MiaSanMia pic.twitter.com/EFNX2Jvh00

— Basti Schweinsteiger (@BSchweinsteiger) July 12, 2015

„140 символа не могат да обяснят това, което изпитвам към Байерн“, завърши халфът.