Рекордьорът по мачове за българския национален отбор Стилиян Петров е пострадал по време на последния мач на своя аматьорски тим Уичъл Уондърърс в аматьорската лига. Той е счупил костица в китката си. 

И типично за духа си на боец, той не е обърнал внимание на травмата по време на двубоя, а се е обърнал към медицинските лица едва след края му. Той е бил гипсиран, но скоро ще се възстанови. 

Стенли изигра страхотен мач и показа на феновете, че въпреки всичките трудности, футболът е отворена книга за него. Тимът му победи с 3:0 Фоли Лейн Стролърс, а българинът се отличи с две асистенции. 

Заради неговото участие Уичъл Уондърърс вече е сред любимците на английските, а дори и шотландските медии. Пратеници на няколко големи вестника на Острова, сред които "Дейли Рекърд", "Дейли Мейл", "Мирър" и редица други следят изявите на аматьорите и Стилиян. 

"Петров пробива и пуска пас по конец за свой съотборник, който на празна врата няма как да пропусне. Но вместо "Вила Парк" да избухне в аплодисменти за големия българин, на филиграмното му подаване се радват шепа приятели и роднини, които гледат аматьорския тим, в който той се състезава", пише в материала за мача "Мирър". 

Но самият Стилиян е доволен от живота си и мачовете в неделната лига. Той плаща по 3 паунда всяка неделя, за да играе, а е осигурил и средствата за екипите на съотборниците си. След мач събира целия отбор и сплотява колектива. Като истински капитан, какъвто е бил винаги. И не го интересува, че терените са ужасни.

"Не ми пука за терените, ако знаете само на какви игрища съм се подвизавал като юноша в България... Така че съм свикнал и се забавлявам. Сега просто искам да се открие лекарство за левкемията. Тази болест е като животно, изяжда те отвътре. Видях много хора, които се борят с нея и искам да им помогна", сподели Стенли пред "Дейли Рекърд".