Бившият капитан на българския национален отбор Стилиян Петров показа, че където и да отиде, продължава да бъде водеща фигура и обичан от всички. Докато се възстановява от тежкото си заболяване, Стенли поддържа форма с аматьорски английски отбор. 

35-годишният бивш национал играе с Уайчъл Уондърърс, но въпреки че има богата визитка в Англия и Шотландия, в никакъв случай не се е главозамаял и не е показал надменност. Напротив, той е душата на компанията. 

Това твърди секретарят на отбора Джон Бъст, който беше потърсен дори от шведските медии за разкрития около именития си подчинен. А шефът на скромния тим сподели само прекрасни неща за Стенли. 

"Той е страхотно момче, уникален е. Здраво е стъпил на земята с двата си крака. Просто е страхотен, идва след мач, събира останалите момчета, води ги на по бира. После я плаща, а през цялото време се забавляват. Страхотен е", не пести суперлативите си Бъст. 

Стилиян не е на терена от март 2011 г., когато му беше открита левкемия. Той се подложи на лечение, от което му остават още три месеца и от началото на 2015 г. вече ще бъде напълно излекуван.