Президентът на Астън Вила Ранди Лърнър увеличи спекулациите около името на Мартин О’Нийл като евентуален наследник на Стив МакЛарън, след като каза, че не би спрял настоящия наставник на Астън Вила да поеме националния отбор на Англия.

Слуховете за нов селекционер на „трите лъва” се появиха, след загубата от Русия с 1:2, която остави Англия без почти никакви шансове за класиране за Евро 2008.

„Не бих застанал на пътя му. Очевидно е, че от Футболната асоциация ще се интересуват от него, заради добрите резултати, които постигна с Астън Вила”, каза босът пред „BBC Sport”.

„Нямам никакво съмнение, че той ще се справи отлично начело на английският футболен отбор. Той притежава една неописуема страст да води и да побеждава. Има страхотна способност да прилага идеите си по много ефективен начин”, продължи Лърнър.

Мартин е изключително важна фигура на „Вила Парк”, така че ако напусне ще ни се наложи да действаме много бързо. Не искам да мисля за този вариант, тъй като за подобна ситуация никога не можеш да бъдеш подготвен. Ще справяме с проблема на момента”, завърши шефът на Вила.