Въпреки загубата на Англия от Русия с 1:2 в евроквалификационен мач вчера в Москва, английската футболна асоциация продължава да подкрепя селекционера Стив МакЛарън.

„Ние подкрепяме Стив и стоим зад него. Сега вече имаме нужда от чужда помощ, но Стив трябва да се концентрира за решаващия мач с Хърватия”, каза в интервю за „Скай Спортс” изпълнителният директор на английската футболна асоциация Брайън Баруик.

Начело в група Е е Хърватия с 26 точки. Англия е на второ място с 23 точки, но има само още един мач - с Хърватия на „Уембли”. Русия е на трето място с 21 точки, но ако спечели последните си два мача с Израел и Андора, „Трите лъва” ще бъдат елиминирани от финалите на Евро 2008.

Последният селекционер на Англия, който не класира англичаните за финалите на голямо първенство, бе Греъм Тейлър. Под негово ръководство Англия не се класира за финалите на световното първенство в САЩ през 1994-а година и Тейлър бе уволнен.

Днешната британска преса иска уволнението на Стив МакЛарън, а на снощния мач на стадион „Лужники” в руската столица английските запалянковци също скандираха за оставка на селекционера.