Президентът на киевския Динамо Игор Суркис заяви, че самият Андрий Шевченко няма желание да се върне в украинското първенство. Пред местните медии шефът на клуба даде яснота около слуховете, които отново свързаха футболиста на Челси с Динамо.

Андрий не играе редовно в Челси – това е факт. В подобна ситуация аз бих го взел с удоволствие под наем за три-четири месеца. Бих му платил и заплатата, която получава в Лондон. Повярвайте ми, това са много пари, сума, за която дори мога да си позволя цял футболист, но той иска да играе на високо ниво, затова шампионатът на Украйна не го съблазнява. Впрочем, става въпрос за Шампионската лига”, категоричен бе Суркис.

На въпрос, смята ли Шампионската лига за сериозен аргумент, за да бъде привлечен Шевченко, той отговори: „През миналата седмица, когато говорих около 30 минути с него, аз му казах следното: „Андрий, ако не виждаш перспектива в отбора на Моуриньо, то тогава поговори със своето ръководство.” В Челси имат излишък от нападатели, докато ние имаме обратния проблем, затова можеше да му е от полза да поиграе в Динамо.”

„Ще се наложи да се повторя – желанието на футболиста е най-важно. Ако Шевченко каже „да”, аз веднага ще набера номера на Абрамович”, завърши Суркис.