Мениджърът на Саутхемптън Маурисио Пелегрино планира да привлече минимум двама футболисти с парите, които клубът ще получи от Ливърпул за продажбата на защитника Върджил ван Дайк. Светците продължават да продават играчи към Анфийлд, а този път ще приберат 75 милиона паунда.

И докато холандският централен бранител беше в трансферните планове на доста отбори още през лятото, Пелегрино смята, че клубът сега е направил добра сделка.

"Бих искал да привлечем минимум двама футболисти. Вече говорим върху 1-2 възможни цели. Може би ще успеем да вземем дори трима добри футболисти с тези пари и това ще бъде много позитивно за нас", заяви Пелегрино.

Саутхемптън, който играе с Манчестър Юнайтед в събота, загуби четири от последните си седем мача в първенството и се смъкна съвсем близо до зоната на изпадащите.

"Трябва да инвестираме парите правилно във футболисти, за да бъдем все по-силни, добави мениджърът.

Пелегрино допълни, че двамата титулярни бекове на тима Седрик и Райън Бертранд няма да бъдат готови за въпросната среща. Двамата все още не са се възстановили от травми. Подобно е положението и с нападателя Чарли Остин. /БТА