Холандският защитник Върджил ван Дайк не скри задоволството си от приключването на сагата с трансфера му от Саутхемптън в Ливърпул. Днес Ливърпул обяви сделката, която според английските медии е на стойност 75 млн. паунда.

“Доволен съм и горд,  че постигнах договорка с Ливърпул. Днес е горд ден за мен и семейството ми, в който се присъединявам към един от най-големите клубове в света. Нямам търпение да облека червената фланелка пред трибуна “Коп”. Ще дам всичко от себе, за да да помогна на този велик клуб да постигне нещо специално в следващите години”, написа 26-годишният холандец в официалния си профил в Twitter.

„Благодаря на собственика Лес Рийд , ръководството, мениджъра, футболистите, феновете и всички останали в Саутхемптън. Винаги ще съм задължен на клуба за предоставената възможност да играя във Висшата лига и независимо от трудностите през последните месеци, аз изцяло се насладих на престоя си при “светците”, където намерих приятели за цял живот. Благодаря на всички. Нямам търпение да се срещна с новите си съотборници и да започна”, каза още защитникът.