Треньорът на Байер Леверкузен Сами Хюпия се изказа ласкаво за бившия си клуб Ливърпул след днешната проверка между двата тима, завършила с победа за мърсисайдци с 3:1. Финландецът, който е със статут на легенда на „Анфийлд“, заяви, че Брендън Роджърс е успял да промени облика на тима по начин, който го прави неудобен за съперниците.

„Днес Ливърпул игра много добре, защото Брендън Роджърс е променил леко лицето на тима“, заяви Хюпия. „Той е въвел нова система, който е трудна за неутрализиране. Докато тя работи, едва ли някой ще се оплаче.“

„Времето ще покаже дали ще имат сили да се преборят за място в Шампионската лига, но се надявам да се получи. Откакто си тръгнах винаги се надявам Ливърпул да върви напред и дано този сезон бъде успешен“, добави 39-годишният наставник на „аспирините“.

„Винаги съм имал чудесна връзка с феновете тук и те бяха страхотни днес, както и всеки друг път, така че съм благодарен за възможността да се върна отново тук. Но все пак дойдох тук, за да спечеля, без значение, че срещата бе приятелска. Най-важното в момента е да подготвя тима за новия сезон, който започва след седмица“, завърши Хюпия.