Легендата на Ливърпул Сами Хюпия се завърна на „Анфийлд“, но само за да види как неговият Байер Леверкузен загуби с 1:3 от мърсисайдци в приятелска среща.

Домакините започнаха повече от ударно двубоя и още в третата минута младата надежда Рахийм Стърлинг се вряза остро по диагонала в наказателното поле на „аспирините“, преодоля бранител и стреля неспасяемо в долния ляв ъгъл.

След половин час игра Ливърпул получи правото да изпълни пряк свободен удар на удобна позиция за стрелба на около 26 метра от вратата. Вместо да стреля, Стивън Джерард пусна хитър пас към Луис Суарес, който овладя около точката на дузпата, но защитникът пред него успя да избие кълбото встрани. За негово нещастие то отиде право в Лукас Лейва, който едва ли е вкарвал по-лесен гол в кариерата си.

През втората част Брендън Рождърс пусна Анди Керъл в игра и снажният нападател му се отблагодари с попадение в 66-ата минута. Даунинг отклони с топката с пета към Керъл, който се обърна и стреля силно по тревата, а вратарят на Байер с комична намеса я пропусна зад себе си.

Все пак отборът на Хюпия върна едно попадение в 76-ата минута, когато Синди Сам стреля мощно отдалеч извън обсега на Рейна.