Трансферна сага номер едно на Острова през това лято приключи, след като Манчестър Юнайтед обяви, че Карлос Тевес най-после е станал техен играч.

 

Шампионите на Англия потвърдиха, че 23-годишният аржентинец ще прекара следващите две години като преотстъпен на Олд Трафърд.

 

Тевес беше обект на разследване от страна на Висшата лига, тъй като имаше съмнения, че той е собственост на трета страна, каквото не е позволено от правилата.

 

„Напълно разбираемо е, че Висшата лига иска да разгледа всеки детайл” – каза мениджърът Алекс Фъргюсън – „Доволен съм от това, защото така ще знаем, че сме взели играч при правилните условия, с всеки един изчистен детайл пред съответните власти.”

 

Шансовете на аржентинският голаджия да играе срещу Рединг са минимални, въпреки че сър Алекс по-рано изрази желание да го използва още в първия кръг, но се очаква той да бъде на линия за градското дерби в третия.

 

„Ние знаем, че той е наш игра, но дори ако всичко бъде завършено днес, аз няма да го използвам в неделя. Това би било по-вероятно да стане срещу Манчестър Сити през следващия уикенд”, каза наставникът.