С две дузпи реализирани в продълженията Арсенал надделя доста трудно с 4:1 при гостуването си на Тотнъм в мач от третия кръг на Карлинг Къп.

Мениджърът на „артилеристите” Арсен Венгер бе дал възможност за изява на някои от младите таланти от академията на клуба.

Арсенал поведе в резултата в 15-та минута, когато Росицки подаде към Уилкшиър, който центрира в наказателното поле на Тотнъм, където младия талант Лансбъри бе изпуснат и сам почти на празна врата вкара за 0:1.

Тотнъм успя да изравни резултата в 49-та минута, когато Ноутън центрира в наказателното поле на Арсенал, където намери непокрития Роби Кийн, а той макар и трудно успя да преодолее Фабиански за 1:1.

До края на редовното време двата отбора не успяха да си отбележат нов гол и се стигна до продължения.

Арсенал получи право да изпълни дузпа още в 91-та минута, когато Басонг задържа Насри в наказателното поле на Тотнъм. Наказателният удар бе реализиран в 92-та минута от Насри, който бе безкомпромисен срещу вратаря на „шпорите”.

„Артилеристите” получиха право да изпълнят втора дузпа в 94-та минута, когато Каулкер събори Чамак в наказателното поле на Тотнъм, а отново Насри бе точен от бялата точка в 95-та минута.

Арсенал стигна и до четвърти гол в срещата в 105-та минута, когато Андрей Аршавин се разписа за крайното 1:4 и по този начин „топчиите” продължават напред в турнира.

Уулвърхемптън постигна трудна победа с 4:2 след продължения срещу Нотс Каунти.

Брентфорд сътвори истинска сензация, след като отстрани Евертън след изпълнение на дузпи с 5:4, като в редовното време и продълженията мачът завърши 1:1. От бялата точка футболистите на Брентфорд бяха по точни и надделяха с 4:3.