Мениджърът на Челси Карло Анчелоти е готов да се довери на младия вратар Рос Търнбул, който по всяка вероятност ще бъде на вратата на „сините” по време на сблъсъка срещу Интер в Шампионската лига.

Търнбул пази в съботния мач на Челси срещу Уест Хем, спечелен с 4:1, който върна лондончани на върха в класирането. И въпреки че стражът имаше малко работа, босът Анчелоти ще му гласува доверие в опита на Челси да обърне резултата от първия мач, в който Интер победи с 2:1.

„Можем да играем с добър вратар в сряда. Рос не бе замесен много по време на мача, но той направи добро спасяване в последните минути на мача”, заяви Анчелоти. „Той игра със самочувствие и направи добър мач. Нямаше притеснения. Това е важно”.

„Той заслужи да играе този мач, защото тренираше много добре през последния месец, за да подобри качествата си. Имаме доверие в него. Мисля, че той ще играе в сряда”.

Анчелоти не скри задоволството си от факта, че отборът остави зад гърба си загубата с 2:4 от Манчестър Сити. „Беше важно да реагираме добре. показахме добра реакция срещу Стоук, а днес отново подобрихме играта си”.

„Срещу Манчестър Сити имахме лош ден, но се върнахме в правия път. Това беше много добро представяне, да открием резултата преди светкавицата на Скот Паркър да изравни резултата”.

Два гола на Дидие Дрогба и един на Флоран Малуда донесоха категоричния успех на Челси. Въпреки това мениджърът на Уест Хем Джанфранко Дзола заяви, че резултатът не е бил справедлив спрямо неговите футболисти.

„Бе тежко след втория гол. До тогава изглеждахме ОК, но вторият гол бе голямо нещастие”, заяви Дзола. „Играхме добре и запазихме контрол. Скот Паркър доминираше играта според мен и мислех, че можем да вземем нещо от мача”.

„Но Челси те наказва, когато правиш грешки. Резултатът не отговаря на начина, по който играхме. Беше твърде много. Съчувствам на моите играчи, защото те работиха здраво през целия мач и не заслужаваха такъв резултат”, допълни Дзола.