Челси се завърна на върха в Премиършип, след като победи с 4:1 Уест Хем при домакинството си на „Стамфорд Бридж” от 30-я кръг на Премиършип.

Домакините поведоха още в 16-та минута, когато Малуда центрира от корнер в наказателното поле на гостите, където Алекс засече топката с глава и я прати във вратата на Робърт Грийн.

Уест Хем обаче бързо успя да се върне в мача, след като в 30-та минута Скот Паркър стреля добре отдалеч и направи безпомощен Търнбул.

През второто полувреме обаче футболистите на Челси се развихриха и отбелязаха три гола, с които стигнаха до победата.

В 56-та минута след многоходова атака Малуда центрира в наказателното поле на „чуковете”, където Дрогба бе оставен непокрит и с глава отблизо направи резултата 2:1.

Челси стигна до трети гол в срещата в 77-та минута, когато Дрогба подаде към Малуда, който от около границата на наказателното поле на Уест Хем прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Грийн.

След далечен удар Грийн не се намеси добре и Дидие Дрогба на празна врата нямаше проблеми да оформи крайния резултат в 90-та минута.

След тази победа Челси отново е на първо място във временното класиране на Премиършип с 64 точки, а Уест Хем е на шестнадесета позиция с 27 точки.