Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн стана един от малкото хора, които защитиха мениджърът на клуба Луис ван Гаал след отпадането от Шампионската лига.

„Червените дяволи“ се простиха с турнира във вторник след загуба 2:3 от Волфсбург и ще трябва да съсредоточат усилията си в Лига Европа напролет.

Мнозина използваха случая, за да се нахвърлят върху холандския наставник, който често пъти е освиркван от публиката на „Олд Трафорд“, докато Рой Кийн смята футболистите за по-виновни.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


„Мисля, че Манчестър Юнайтед разполага с много добри играчи, няма как да отречем това, н не мисля, че тези футболисти за достатъчно добри, за да играят в Юнайтед. Наистина смятам така“, каза ирландецът.

„Мениджърът очевидно отнася доста критики, а доста от футболистите се крият зад този факт. Хората говорят за тактика, за тактически системи, но всичко опира до играчите. Те са почти роботи. За мен им липсва истинско качество. Когато си мислите за Манчестър Юнайтед, винаги се сещате за един или двама специални футболисти. В момента на отбора липсват такива фигури, липсват лидери.“

„Там има много опитни играчи като Майкъл Карик и Бастиан Швайнщайгер, от тях зависи да помагат на младите. Юнайтед похарчи толкова много пари, че направо не е истина“, завърши Кийн.