Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал определено даде още поводи на критиците си да го разпънат на кръст с изказванията си след отпадането от Шампионската лига.

„Червените дяволи“ корабокрушираха с 2:3 срещу Волфсбург и позволиха на ПСВ Айндховен да ги измести от второто място в група В на турнира. Така англичаните ще трябва да се задоволят с участие в Лига Европа през следващата календарна година.

Въпреки това техният наставник беше убеден, че тимът му дотук се представя доста по-силно, отколкото го правеше през миналия сезон. „Фактите говорят, че сме по-добри от миналата година. Аз говоря единствено с факти“, каза Ван Гаал.

„Ето например – Юнайтед стигна по-далеч в Купата на Лигата в сравнение с предишната кампания“, каза той. Наистина през настоящата кампания „червените дяволи“ изиграха два мача и отпаднаха с дузпи срещ Мидълзбро, докато през сезон 2014/2015 падна с 0:4 от третодивизионния Милтън Кийн Донс още в първия си мач от надпреварата.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


Ван Гаал също така си позволи персонална атака срещу Бастиан Швайнщайгер, който беше сменен след почивката. „Да, смених го. Не сменям някои играчи просто ей така. В крайна сметка ние всички сме хора и допускаме грешки.“

„Имаше някои решения на рефера, които трудно можем да разберем. Когато един съдия си променя мнението, това не е добре поне според мен. Хуан Мата по никакъв начин не попречи на техния вратар“, заяви холандецът по повод отнемения гол на Джеси Лингард в края на първата част.

„Трудно е да проумеем този резултат. Доволен съм, че вкарахме голове, но не ми хареса, че на два пъти в рамките на две минути позволихме веднага да ни ги върнат. Трябва да анализирам защо това се получава. Обикновено сме силни в защитния аспект.“

„Мога да кажа, че не ни стигна късмет в този мач, а също и в първия двубой с Волфсбург. И тогава и сега имаше някои решения на съдията, които направиха разликата. С толкова равностойна група такива отсъждания няма как да не повлияят“, добави Ван Гаал.