Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Рой Кийн направи интересно изказване по повод борбата за първото място във Висшата лига, като заяви, че за „червените дяволи“ няма да лошо, ако загубят титлата.

Ирландецът, който навремето напусна „Олд Трафорд“ след скандал със сър Алекс Фъргюсън, смята, че тимът вече не е в състояние да печели големи мачове, а евентуален провал на местна почва ще доведе до нови инвестиции през лятото.

„Може би ако загубят титлата, това няма да е лошо за тях“, каза Кийн. „Ще могат да си кажат: „Чакай малко, май пак трябва да подмладим отбора“. Те казаха същото нещо и миналата година, когато паднаха от Барселона и похарчиха 50 млн. паунда за Давид де Хеа, Фил Джоунс и Ашли Йънг, които са много добри играчи.“

„Понякога обаче е необходим по-сериозен удар, за да се осъзнаеш. Гледал съм Юнайтед само 4 или 5 пъти на живо през сезона – срещу Сити в понеделник, срещу Базел и Бенфика, а все още не съм ги видял да побеждават. Паднаха и от Ливърпул за ФА Къп. Победите в големите мачове започват да им се изплъзват“, добави ирландецът.