Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс призна, че клубът е отправил официално запитване за Клинт Демпси от Фулъм.

Бившият наставник на Суонзи е смятан за един от най-големите почитатели на американския национал, който се отчете с впечатляващите 23 гола за „котиджърс“ през миналия сезон.

„Действително Клинт е играч, за когото сме изпратили запитване, това е“, лаконичен бе Роджърс. „Нашият директор по мениждмънат Иън Айр е разговарял с Фулъм, за да разбере как стоят нещата. На такъв етап се намираме в момента.“

„Той е много талантлив играч, но ние не обичаме да обсъждаме футболисти от други клубове“, добави северноирландският специалист.

Роджърс използва възможността и за да даде по-голяма яснота около бъдещето на Анди Керъл. „За него се изписа и изговори много, но преди всичко останало Анди е играч на Ливърпул. Да обмисляме период под наем за играч, който струва на клуба 35 милиона паунда, не е нещо, към което сме ориентирали в бъдеще. Анди не е по-различен от останалите играчи – ако пристигне оферта за него, ще я разгледаме и ще преценим дали предложението е добро както за самия клуб, така и за отбора“, обясни мениджърът на мърсисайдци.

„Клубът инвестира 35 милиона паунда в него. Хората говорят дали той ще може да се впише в моя стил на игра или не, но когато даваш 35 милиона паунда за играч, ти се ще да мислиш, че той може да се адаптира към всякакъв стил на игра. Анди е добър играч. Той ще се присъедини към останалите през следващата седмица“, завърши Роджърс.