Ръководството на Уест Хем в близките дни ще изпрати оферта за Анди Керъл. „Чуковете“ ще искат да привлекат нападателя под наем за една година с опция да го откупят срещу 15 милиона английски лири.

Завърналите се във Висшата лига лондончани бяха свързвани с доста трансфери това лято, като сред най-известните имена бяха тези на бившия ас на Реал Мадрид Гути, както и дуото от Серия А Деян Станкович и Алесандро Дел Пиеро.

Мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс даде недвусмислени сигнали, че има вариант 23-годишният нападател да бъде преотстъпен в друг отбор за идния сезон, но категорично отхвърли възможността за постоянен трансфер.

Рекордната покупка на Ливърпул изпита сериозни трудности в първия си сезон на „Анфийлд“, като едва в заключителните кръгове на Висшата лига загатна за качествата си, което се оказа решаващо и за участието му на Евро 2012.

Роджърс преди всичко иска да усили атакуващата мощ на тима, която в момента се свежда до трима играчи – Луис Суарес, Крейг Белами и Керъл. „Червените“ вече пратиха оферта за италианския нападател на Рома Фабио Борини, а в същото време се счита, че са много близо до привличането на Клинт Демпси от Фулъм.