След като вече привлече Фабио Борини от Рома, мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс се надява да приключи и сделката с Фулъм за Клинт Демпси.

Името на американският голмайстор се свързва с мърсисайдци през по-голямата част от лятото и макар Роджърс да обяви, че няма да се хвърлят излишни пари за нови попълнения, преговорите между двата клуба продължават. Претенциите на „котиджърс“ клонят към 10 милиона паунда, докато Ливърпул не възнамерява да подобри офертата си от 8 милиона английски лири.

Компромис все пак е възможен, като двете страни обсъждат договор с бонуси спрямо изиграни мачове и отбелязани голове, като предстоящата седмица ще бъде решаваща.

От своя страна 29-годишният тексасец вече обявил пред мениджъра на Фулъм Мартин Йол, че иска да напусне клуба. През март на Демпси бе предложен нов договор заради впечатляващите му изяви на терена, с които спечели наградата на Асоциацията на професионалните футболисти за Играч на сезона. Американският национал обаче отказа да удължи престоя си на „Крейвън Котидж“.

По този начин той принуди Фулъм да го продаде, тъй като до края на контракта му остава само 1 година.