Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че отмененият гол на Луис Суарес в края на мача срещу Евертън е трябвало да бъде признат.

Двата градски съперника извъртяха зрелищно 2:2 на „Гудисън Парк“, а в третата минута на добавеното време Луис Суарес реализира, но попадението не бе призната заради несъществуваща засада. Телевизионните повторения не оставиха съмнение в грешката на асистент съдията, но така или иначе двата отбора взеха по една точка от срещата.

„Мисля, че всички видяха, че голът бе редовен“, зяви Роджърс след мача. „Коатес игра фантастично с глава и очевидно синхронизира действията си перфектно със Суарес, но понякога се случват такива неща.“

„Това бе чудесен мач и съм много, много горд от отбора си. Евертън е силен тим. Те започнаха първенството отлично, докато ние все още привикваме един към друг и избистряме стила си. Все пак смятам, че изиграхме фантастичен двубой“, добави северноирландецът.

„Наложи се на почивката да направя тактически смени, тъй като твърде често играехме с дълги топки, липсваше градивност в играта ни, а освен това трябваше да се справяме с доста центрирания в отбрана. Затова избрах да заиграем с трима в защита и петима в средата на терена, така че да можем да атакуваме по-добре и смятам, че се получи“, завърши Роджърс.