Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс призна, че е бил на крачка от това да смени Филипе Коутиньо в двубоя срещу Стоук Сити. Именно бразилецът за пореден път се превърна в герой за мърсисайдци, които стартираха кампанията си във Висшата лига с 1:0 над „грънчарите“.

Плеймейкърът направи разликата в равностойния и лишен откъм положения мач с перфектен далечен удар четири минути преди края на срещата.

„Винаги е трудно да гостуваш на Стоук. В дефанзивен план ние бяхме силни и през цялото време знаехме, че имаме класата да спечелим двубоя“, коментира Роджърс.

„Предишният път се посрамихме (със загубата 1:6 – б.р.), но днес видяхте решимостта и качеството в играта. Тази победа определено е за феновете. Те ще се гордеят с тима тази вечер.“

„Колко близо бях до това да сменя Коутиньо? Много! Не претендирам, че съм гений. Дани Ингс щеше да влезе, но очевидно бях доволен от неговия гол и го оставих до края.“

„Коутиньо вече е звезда. Той тренира с нас от едва 3 седмици, така че дори не е близо до върховата си форма“, добави Роджърс.