С красив гол на Филипе Коутиньо в самия край Ливърпул измъкна победата при гостуването си на Стоук Сити с 1:0 в първия кръг на Висшата лига. Попадението падна чак в 86-ата минута, когато двубоят отиваше към нулево равенство.

През първото полувреме най-добрата възможност за гол бе в 36-ата минута, когато Глен Джонсън при едно разбъркване стреля опасно в близост до вратата на Стоук Сити, но топката прелетя край гредата.

Преди това в 16-ата минута Адам Лалана опита да намери съотборник с хубав замисъл, но футболист на Стоук изчисти. В 25-ата Джордан Хендерсън центрира към наказателното поле и негов съотборник се размина на косъм с топката преди защитник на домакините да избие.

Стоук Сити - Ливърпул

източник: Gulliver/GettyImages

След почивката Симон Миньоле трябваше да се намесва навреме в 46-ата минута, след изстрел на Марко ван Хинкел. Емре Джан от Ливърпул пък опита да преодолее защитата на домакините в 76-ата минута и да изведе в добра позиция Кристиан Бентеке, но акцията бе спряна.

В 84-ата минута Маме Диуф намери нелошо топката в наказателното поле и стреля с глава, но над гредата. Две минути по-късно обаче дойде моментът на гостите. Филипе Коутиньо овладя топката, освободи се и със страхотен удар порази вратата на Стоук Сити за 1:0, което пък донесе първи три точки за Ливърпул на старта на Висшата лига.