Голяма част от контузените играчи на Евертън ще се върнат в първия състав напълно здрави след паузата за националните отбори. Става въпрос за Лейтън Бейнс, Том Клевърли, Мохамед Бешич, Стивън Пиенаар и Тони Хибърт. 

Всички те лекуваха различни проблеми, но на практика са излекувани, само им трябва да наваксат във физически план. Затова в паузата ще има специална контрола при закрити врата, в която те ще участват, за да натрупат повече практика. 

Най-важна тя ще бъде за национала Лейтън Бейнс. Той е излекуван, но мениджърът Роберто Мартинес иска да го види в обстановка, в която да участва в реални единоборства и да си възвърне увереността в тях. 

"Паузата в шампионата ще е изключително важна за нас и за хората в лазарета. Бейнс, Бешич и Клевърли тренират с първия отбор, но имат нужда от една контрола. Няма да ги рискувам сега, през уикенда, а ще ги запазя за след седмица."

"С Пиенаар и Хибърт положението е подобно. Така единствено няма да можем да ползваме Брайън Овиедо, който е аут с разтежение на мускула за следващите три седмици. Съставът ни ще бъде доста по-боеспособен след въпросната пауза", сподели Мартинес.