Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес се вслуша в исканията на наставника Зинедин Зидан и хвърли всичките си усилия в привличането на Пол Погба. За да се случи това, самият Перес трябваше да се откаже от намерението си да доведе Кристиан Ериксен от Тотнъм, на когото е голям фен. 

Босът движеше сделката за датчанина с колегата си Даниел Леви от Лондон, като беше готов да извади 70 млн. евро за него, при положение, че договорът му изтича след само една година. Но всички тези усилия са били нахалос, защото Зизу е настоял да бъде привлечен Погба, а място и за двамата с Ериксен на "Сантиаго Бернабеу" няма. 

Така Перес подготвя първата си сериозна оферта към Манчестър Юнайтед за французина. Тя ще е на стойност 100 млн. евро плюс Гарет Бейл. По принцип "червените дяволи" неофициално са обявили, че не биха започнали разговори за халфа за сума под 130 млн. евро. 

Но с включването на застаряващия Бейл, на когото могат да се вземат 30 млн. евро все пак, би трябвало да се стигне до съгласие между двете страни. Още повече, че мениджърът Оле Гунар Солскяер не иска постоянно мрънкащия и недоволен французин в състава си.