Най-новото попълнение на Реал Мадрид в бляскавата лятна селекция се казва Ферлан Менди. Крайният бранител бе официално представен на „Сантиаго Бернабеу” в сряда и изрази възхитата си от факта, че ще защитава цветовете на „кралския клуб”. На официалния брифинг Менди не пропусна да говори и за своите сънародници - Килиан Мбапе и Пол Погба, като и двамата са спрягани за трансфер през тази година при 13-кратните европейски шампиони.

„Когато Реал Мадрид ми се обади за пръв път, не успях да повярвам, защото това е много, много голям клуб. Нямах съмнения и за миг и приех да премина в Реал. Следя Зинедин Зидан от дете, а фактът, че сега ще ме тренира е невероятен. Той е легенда на Франция и искам да започна да работя с него и да ми помага, както умее най-добре” започна Менди.

„Марсело е чудесен футболист и съм сигурен, че ще се разбираме прекрасно на терена. Все още не съм говорил с него, но искам да се срещнем и да говорим. Тук съм, за да помагам. Започнах да играя футбол като нападател, след което ме преместиха в средата, за да заиграя накрая в защита. Във Франция се защитаваме много, но имам способността и да атакувам умело. Не ме притеснява сумата, за която Реал ме купи (бел.ред: 55 млн.евро). Има договорка между двата клуба, а футболът работи по този начин. Идвам, за да давам най-доброто и да помогна на отбора да постигне всичко, което е възможно”, продължи вече бившият футболист на Олимпик Лион. 

„Защо Погба и Мбапе да не дойдат в Реал? Те са страхотни играчи, но сега не сме съотборници и не ме касае. В националния отбор не съм говорил с тях за този трансфер. С Варан го направих, а той ме увери, че ще ми помага да се приспособя максимално бързо и добре”, завърши изказването си Ферлан Менди.

Пореден бляскав трансфер в Реал - Ферлан Менди е "бланко"