Отборът на Манчестър Юнайтед отново не убеди с играта си и завърши наравно при гостуването си на шведския АИК в предсезонната си контрола преди началото на сезона. Възпитаниците на Дейвид Мойс стигнаха до 1:1 благодарение на попадението на Енрикес през второто полувреме.

Домакините от АИК пък продължиха впечатляващата си серия от мачове без загуба. Тимът от Стокхолм не познава вкуса на поражението вече в 11-ти пореден мач.

Домакините откриха резултата веднага след подновяването на играта през второто полувреме чрез Робин Куаизон, който вкара красиво поппадение. Нападателят получи топката на ъгъла на наказателното поле и с прекрасен фалцов удар не остави никакви шансове за вратаря Амос.

Изравнителният гол за „червените дяволи“ дойде в 68-ата минута, а в спасител за англичаните се превърна Енрикес. Заха получи топката по фланга и центрира прецизно в пеналта, където Енрикес без проблеми се разписа.

Лошата новина за мениджъра Дейвид Мойс от мача са контузиите на Джони Еванс и Луиш Нани. Последната проверка за „червените дяволи“ е срещу испанския Севиля, а в неделя Юнайтед излиза в битка за първи трофей през сезона – Къмюнити шийлд срещу Уигън на „Уембли“.